Bröd och smör och lite ägg

Så var det dags! Melodifestivalfinal! Vi har väntat och väntat och när klockan slog 19 här i England satt vi bänkade framför teven som hade svt:s melodifestivalsida på skärmen och P4 i högtalarna. På bordet fanns äkta schlagermiddag, hemgjord pizza, läsk och chips. Det var så mycket köket orkade  ordna med idag. Desto bättre blev det efter att sändningen var över när vår vän och huskompis Rachel kom med sitt bidrag till aftonens buffet.

Fram på bordet kom Bread and Butter Pudding, en vanlig engelsk efterrätt. Det var riktigt gott, påminde lite i konsistensen som mannagrynspudding och i smaken som fattiga riddare fast med muskotnöt istället för kanel. Och lätt att göra.

Naturligtvis delar vi med oss av receptet här:

_________________________________________________________________

Rachels Bread and Butter Pudding:

Vitt skivat bröd (så många skivor så att det räcker till två lager i formen)
Smör
Russin
Socker (så finkornigt som möjligt)
2 ägg
1 pint mjölk (1 pint = 568 ml)
Riven muskotnöt

Smöra brödskivorna på ena sidan och skär bort kanterna. Dela varje skiva i två trekanter. Täck botten i formen med ett lager bröd, smörsidan neråt. Strö över socker och russin. Lägg över nästa lager bröd, smörsidan upp. Strö över socker. 
Vispa ihop ägg och mjölk och häll det över brödet. Strö över riven muskotnöt. Låt stå i 30 minuter. 

Grädda i 1 timme i 160 grader. 

Delicious, indeed!

_________________________________________________________________


För övrigt kan jag tillägga att RÄTT LÅT VANN! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback