Step update

5 650 so far today. Apparently there has been a quite day at work... No running after children today! So, we'll be walking this evening that's for sure....

Veckans mål

10 000 steg varje dag.
Ut och gå med stavar minst en gång.
Fixa ett träningskort på Friskis & Svettis.

Borde inte vara helt omöjligt. Vi ligger bra till hittills. Men så är det bara dag två än.....

lämnat kaos

Sitter just nu hemma hos trevliga vänner i ett regnigt Karlskrona och bara trivs! Försöker att inte tänka på det kaos som fortfarande råder hemma i det nyligen omtapetserade köket. Det är svårt att inte tänka på dagar som kommer, jag övar flitigt på att tänka NU. Men där i bakhuvudet lurar stressen över jobbet och hemmet.

Var finns lösningen?

allt väl!

Föräldramötet är över. Och det hela avlöpte väl. Intressanta diskussioner och mycket beröm. Det gör att man mår bra en kväll som denna!

Barn och deras föräldrar

I morgon kväll är det dags igen. Höstens föräldramöte äger rum. Temat är Genus och vi ska utsätta de intet ont anande föräldrarna för värderingsövningar av olika slag + ge dem några tankar om vad jämställdhetsarbete i förskolan egentligen handlar om.

Som om vi vet det.... Man blir nog aldrig fullärd inom detta område och det är en långsam process. Det handlar ju om att först och främst komma på vad man själv tycker och tänker. Sen måste vi objektivt titta på hur vi beter oss på just vår förskola och vilka mönster som finns. Sen kan vi börja förändra. Kanske i grunden, någonting som man gjort jämt men inte insett vilken inverkan det har på barnen. Än så länge är de flesta av oss på första steget och vi försöker ta oss till steg två.

Igår frågade jag barnen vid mitt bord vilken skillnad det finns mellan pojkar och flickor. Snopp och snippa var det första unisona svaret. Men jag frågade vidare om alla kan leka samma lekar eller ha samma kläder. Kläderna var den stora skillnaden tyckte de. Killar kunde ju absolut inte ha kjol. Sa de. Men ingen av dem kunde riktigt säga varför. En talande tystnad.

MEn långt hår och tofs kan killar ha i alla fall för en av tjejerna känner en som har det. Skönt. Hoppas de lär känna nån kille i kjol snart!

modemet hittat!

I helgen fick jag en jättebra idé. Jag tyckte vi skulle tapetsera om i köket. Det gjorde vi. Jag fattar inte hur mycket grejer det ryms i vårt kök och då har vi ändå inte tömt skåpen.... Shit.

Detta innebar också att modemet kopplades ur och stuvades undan i ett hörn i ett annat rum i väntan på att telejacket åter skruvas upp på väggen. Fram på söndagskvällen insåg vi att tiden höll på att ta slut och att tapeterna behövde torka lite till innnan vi kunde skruva upp allt igen. Så vi gick och la oss i kaos. Men nu har jag röjt mig fram genom oredan och hittade där ett modem. I am back on the net.

Till sist kan jag meddela att jag har rätt svårt att nå mina 10000 steg om dan. Och lat som jag är på kvällen så konstaterar jag mest att jag inte lyckats idag heller utan att åtgärda..... Så min hälsa är nog på nedgång.

Bättre lycka i morgon.

Nu blir det jul!

Idag kom snön. Det började lite försiktigt vid åtta-tiden för att sedan öka allt eftersom dagen gått! Nu är det ordentligt snöfall och snöplogen har varit utanför precis.

Detta innebär några olika saker:

1. Jag kunde inte använda min nya sydväst. Det regnade ju inte. Och dessutom var det kallare idag.
2. Pulkasäsongen är nära. Efter en kvart ville barnen idag gå till backen men vi sa att vi behöver lite mer snö innan vi tar fram pulkorna... Jag tror att det argumentet har fallit nu.
3. Nu kan det bli jul. Det sa ett av barnen idag. Det lät verkligen som om han inte trodde det skulle bli jul om inte snön föll. Jag är oändligt glad att den äntligen har kommit!
4. Vi gjorde helt rätt som bytte till vinterdäck i fredags!