ut? det är ju friidrott....

En skön helg. Med fint väder. Man borde vara ute och gå eller läsa på balkongen och man borde definitivt ta vara på de sista sommarkvällarna. Eller hur? Men det går ju inte. Det är ju friidrott på teve och så mycket kul att titta på.

Detta har gjort att vi tillbringat större delen av den här helgen framför teven. Först reprisen av nattens sändning och sen direktsändningen av eftermiddagspasset. Kul. Intressant. Spännande. Och med en guldmedalj i sikte kan man inte ignorera tävlingarna.  Men jag kan inte låta bli att få lite dåligt samvete ändå.....

Men vaddå, strunt i det. Om nån vecka är det slut att allt är som vanligt. Då kommer jag vara inne utan giltigt skäl. Måste jobba på det där....  Några förslag?

vilken vecka

Jag säger då det. Efter att ha gått upp 05.15 hela veckan och tagit mig Södertälje tur och retur blev det äntligen helg och sovmorgon. Nu är ju inte jag så bra på att ha det men att vakna strax efter 7 i morse kändes ändå som en obeskrivlig lyx. Dessutom utan tvång att gå upp!

Men nu är jag i gång med min undervisning.  Barnen är där, intensiva men glada. Jag har framkallat spontana applåder och skratt när jag lärt mig säga tidning och sax på arabiska och serbiska. Dessvärre har jag nog redan glömt det men det är nog inga problem, nästa vecka lär de påminna mig igen! Hur var det nu, vem skulle lära sig vilket språk i det där klassrummet....

Ja ja, intensivt var det fast de bara gick halvdag. På måndag kör vi 8-13 och då lär jag somna som en liten gris på tåget hem. Förhoppningsvis nöjd med dagens pedagogiska insats. Får återkomma om övningarna jag har liggande på katedern föll väl ut eller inte.

Förresten. Fr o m oktober blir resvägen inte så lång. Familjen Berner-Persson har köpt radhus i Tullinge! Det ni!

oh yeah!

Imorgon kommer de! Barnen. Jag har hängt upp ballonger i klassrummet och gjort i ordning namnskyltar och tänkt ut vad jag ska säga till dem när de sitter där. Jag är redo.

Några frågor jag ställt mig inför den första skoldagen:
1. Kommer det komma föräldrar som ska sitta där och titta på när jag har upprop?
2. Kommer det dyka upp fler elever än vad som står på listan? Eller färre?
3. Kommer de förstå vad jag säger? De flesta har varit ganska eller väldigt kort tid i Sverige.
4. Kommer jag kunna sova nåt i natt eller är jag bara nervös?

Det bästa är att oavsett svar på ovanstående frågor så blir det riktigt riktigt roligt att äntligen köra igång!

jag är lärare

Jag har just gjort min första insats som klassföreståndare eller mentor eller vad jag nu ska kallas. På torsdag möter jag min klass för allra första gången. Lite nervöst men kul. I fredags fick jag två nya elever som det skulle ringas till och hälsa välkommen. Nu har jag gjort det.

Kan tyckas litet och banalt men det kändes grymt bra att ringa till föräldrar och presentera sig som barnets lärare. "Hon ska gå i min klass och vi börjar på torsdag kl 9."

Min klass. För mig är det stort, riktigt stort.

Var är kottarna?

Jag har börjat jobba. Det är nytt, spännande, intensivt och lärorikt. Och då har ändå inte barnen kommit ännu!

I fredags gick mina kollegor och jag igenom det material somde beställde i våras åt våra klasser. Det var basketbollar, skrivhäften, pennvässare och ritpapper om vartannat. Idag kom alla läroböcker. Matematikboken 1 A och Skrivbiten A och så nåt som heter Koppargruvan som visst handlar om matte också. Vill du ha det här frågar de. Hur ska jag veta det? Hitttills i min yrkeskarriär har jag läst boken Nyckelpigan eller Skogsmusen och lekt Kims lek för att bedriva pedagogisk verksamhet. Ja tack, sa jag. Jag tar dem!

Sen packade vi upp sån där beige väv som man syr på. Tio rullar garn. Plus lite annat husligt pyssel. Jag vet inte vad jag ska göra med det. Hur pysslar man egentligen utan kartong och kottar?  Jag struntar nog i sygrejerna, lite glitter på en pinne till jul. Det får räcka.

såld!

Lägenheten är såld. Igår blev det klart och papprena påskrivna. Eftersom jag inte äger nuvarande bostad har jag skrivit under på att jag tillåter min sambo att sälja lägenheten men för att övervaka lite var jag med på signeringscermonin.
Det var ju kul. Köparen var helt hysteriskt glad och ville att vi skulle flytta fort fort. Väldigt glad för att just ha spenderat dryga miljonen på 56 kvadratmeter i Jakan. Men men... Vi är också nöjda!

Och efter dagens resa t o r till Södertälje har behovet av en ny lägenhet söder om stan ökat betydligt! Tips mottages tacksamt.


där satt den!

och där klev vi upp på miljonstrecket! Det här är så mycket mer än vi kunnat gissa! 


Alla skriverier om bostadsmarknaden verkar sanna, det är helt sanslöst. Hur långt kan det gå? Hur mycket pengar har folk? Och den stora frågan, vad händer sen? Om ett år eller två? Sitter vi där med hejdlösa räntestegringar på ruinens brant och hoppas få ut en tiondel av vad vi betalade?


miljonär?

Det närmar sig en miljon.....

Sista dagen

Idag är sista dagen på semestern. Det har varit grymt att få vara ledig så länge och ordentligt men jag har ändå längtat lite till imorgon. Fast nu känns det konstigt att plötsligt ha en tid att passa, måste fundera ut vad jag ska ha på mig, starta hjärnan för att faktiskt vara i tjänst igen. Men jag tror det blir kul. Jag är peppad. Och förväntansfull.

Imorgon 9.30 är det samling i matsalen för all personal. Som ett slags terminsstart. Måste man ha köpt bänkpapper tro?

tjänar pengar

Nu är budgivningen i gång! Det är riktigt spännande, telefonen plingar lite då och då. Som det ser ut hittills har vi tjänat ihop våra renoveringskostnader. Med råge!

Men än  är det inte över.


Det är helt galet. Det jag förbannade förra veckan, hyllar jag idag. När andra får kämpa med budgivningen på vår lägenhet gnuggar jag händerna, låt dem betala. Låt dem kämpa. Låt dem våndas över hur dyrt det blir. Men låt för guds skull den lägenheten vi vill ha stanna på utgångspriset....


någon har varit här....

Tänk dig att komma hem till en tyst lägenhet. Ingen är där, allt ser ut som det gjorde när du gick hemifrån. Så när som på ett par tre saker. Pallen står inte längre under bänken som den gjorde förut. Pappret som låg i köket är borta. Fönstret i sovrummet är stängt fast du är helt säker på att du lämnade det öppet.

Nu skulle du kunna bli nervös och leta efter brytmärken på balkongdörren. Fråga grannarna om de sett någon gå in i lägenheten under dagen.

Men det behövs inte. För medan du var borta har mäklaren haft visning. Minst 15 personer har gått omkring hemma hos dig, tittat, öppnat, funderat och med all säkerhet tyckt både ett och annat om hur det ser ut hemma hos dig.

Ikväll kommer de tillbaka. Men nu är jag beredd!

kål, tagetes och en klok vän

Har du tänkt på hur snyggt kål är? Det har jag upptäckt idag. Ett helt land med kål i långa banor, grön och röd och mer grön. Sen lite broccoli emellan. Snyggt. Och så planterar man lite tagetes på en rad då och då så kommer inte rådjuren dit. Genomtänkt.

Ett trädgårdsland är nog precis vad jag behöver. Med kål i. Men tills dess får jag åka till
Rosendals trädgård och titta och inspireras.

Efter kållanden fick jag en trevlig promenad med en klok vän. En vän vars tankar och erfarenheter stämmer så väl med mina egna. Och det hjälper mig. Massor.

En bra dag.

belöning

Igår kom det tillbaka. Vi satt på balkongen och åt middag och då kom tjejen som lånade paraplyet tillbaka med det. Jag blev jätteglad fast jag egentligen var helt säker på att de skulle komma tillbaka.

Då blev jag stolt över att jag lånade ut paraplyet. En så enkel sak men hurmånga gånger har jag lånat ut paraplyer förr?

Det ska jag göra oftare nu! Vad skulle hända med världen om vi alla plötsligt gick runt och gjorde små snälla saker mot människor vi aldrig sett förr? Värt att testa tror jag.

vi gav upp

Vi fick ge upp radhusen. Det blev för dyrt till sist. Nu laddar vi för söndag med nya visningar!

Till exempel ska vi kolla på den
här!  Lovande tycker jag.

korsning?

Letar bostäder på Hemnet. Hittade en som verkade trevlig i Tullinge. Det finns trädgård till också och det är ju perfekt. Vill ha gräsmatta och uteplats. Om den står det såhär:

Stenlagd uteplats i söderläge om ca 25 kvm. Här finns även ett odlingsland med såväl smulgubbar som rabarber.

Är det en korsning mellan smultron och jordbubbar? Eller är det små hustomtar som går omkring och smular sönder mördarsniglarna? Vilket som är ju bra i och för sig. Nån som vet?

1 400 000

Det är helt galet.

Jag hatar budgivningar!

Vi ska köpa en ny lägenhet. Eller helst ett radhus av något slag. Vi har hittat några fina som vi just nu budar på. Vår favorit gick ut på 975 000. Den gick bara upp 10 000 i taget i de första budrundorna, det här är bra tänkte vi. Vår bank har ju gett oss en del marginal.

Men nähä då. Vad händer? Buden bara rasar in och nu ligger kalaset på 1 350 000!

Fan fan fan. Jag tror att mäklaren ringt in en spökbudare för att han ska tjäna mer pengar. Men varför då, vi kan väl få bo där..... Snälla..... Ro hit lägenheten!

Dagens goda gärning

Sommarvärmen ligger som ett täcke över Stockholm. Men alldeles för en stund sen mulnade himlen igen och nu öser regnet ner. Utanför mitt köksfönster stod två tjejer och tog skydd under trädet som står där. Regnet verkade inte lätta så jag hivade ut ett paraply och sa att de gärna fick låna det. Aningens förvånade men de tog tacksamt emot det gamla UNF-paraplyet jag hittade i garderoben.

Jag sa de kunde slänga in det på balkongen när det slutat regna. Får se när det kommer tillbaka.

Dagens äventyr

Dagens äventyr har inte börjat än. Men ikväll ska jag göra nåt jag aldrig gjort förut. Jag ska paddla kajak. David och jag ska på prova-på-paddling. Jag menar, är man medlem i Friluftsfrämjandet måste man ju nån gång göra nåt friluftsigt!
Jag har aldrig paddlat förut och det är egentligen det bästa. För ingen kan förvänta sig att jag fixar det här. Jag kan göra fel hur mycket som helst och det värsta som kan hända är att jag trillar i eller flyter hejdlöst med strömmen bort från gruppen. Men här om kring är det väl aldrig långt till närmsta kollektivtrafiksstation. Det kommer bli kul, det är jag säker på. Och det kommer gå bra. Jag kommer också få gå iland och fika mina äggmackor som jag snart ska göra iordning! Och inatt kommer jag sova så gott så gott för att jag lärt mig nåt nytt idag!

Just ja, jag har ju tittat på Dragontrumpetarkåren vid slottet idag också. Det var också en ny upplevelse. Väldigt stela ansikten, väldigt glansiga hjälmar och väldigt många turister. Sommarstockholm.....