Handlar Kungen på Pressbyrån?

I helgen var jag och David Stockholmsturister. Vi tog båten från Stadshusbron ut till Drottningholm. Mamma säger att jag har varit där förut men det har jag verkligen inget minne av så det här skulle bli så trevligt. Och det var det också! Det är ju en synnerligen pampig byggnad och jag tycker det är lite coolt att gå föbi fönstren och tänka att kanske sitter Kungen där inne just nu och löser korsord eller vad en kung kan tänkas göra när han är hemma en lördagseftermiddag.

En sak som förvåande mig var att Drottningholm ligger så lättillgängligt. Jag visste att det inte låg så långt från stan men vägen går ju förbi precis utanför. Och inga staket och grindar var det heller för att komma fram till slottet. Men det är ju en positiv sak.

Visste ni förresten att Kungen har en Pressbyrå utanför knuten? Den ligger nästan på tomten! Det tyckte jag inte passade in, jag menar, det är ju den kungliga familjens hus vi snackar om! Hur ofta handlar de på Pressbyrån? Jag bara undrar..... Bort med den!

6 juni

    Det här var intressant! Pierre har fattat vad jag är ute efter, Anton sätter sig emot som vanligt och MAttias är mest förvirrande. I min värld är inte måndagar automatiskt helgdagar så jag antar att annandag pingst 2005 inföll den 6 juni?! :-)


Anledningenn till att jag ställt frågan är att olika människor i min omgivning har hävdat att 6 juni inte var ledig dag förra året medan jag varit säker på att den var det. Ingen viktig fråga men jag vill veta om mitt minne helt gått åt skogen....

Ja, ja, det ordnar sig väl. Idag har jag poppat popcorn på trangiakök i skogen med en underbar utsikt över Mälaren!

röd dag eller inte?

Nu ska jag ha klarhet i detta spörsmål en gång för alla!

Var 6e juni röd dag 2005? Jag hävdar med hyfsat stor bestämdhet att så var fallet. Beviset för det är att Pilgrimsvandringen som hålls varje år på annandag pingst förra året gick av stapeln 6 juni eftersom annandagen inte längre var ledig dag.

Argument för och emot tas tacksamt emot. Men motivering är viktigt. Ju trovärdigare desto bättre så att jag kan få ro i själen!

sol sol sol och hemskt gärna lite skugga också tack!

    Oj, vad det är mycket sol och fotboll just nu. Båda sakerna är ju kul. Men som med så mycket annat så är det ju lätt att det blir förmycket av det goda.  Jag klagar inte, inte alls, än så länge är det underbart att det blev sommar till sist och fotbolls-VM har ju faktiskt bara börjat!

Det är till och med så varmt att vi idag på förskolan fick äta både lunch och mellanmål inomhus. Det händer inte så ofta, bara vid väldigt kallt och väldigt varmt väder (allt för barnens bästa såklart, så behöver ni inte undra vad vi utsätter de stackars barnen för när vi "tvingar dem att vara ute jämt". Det gör vi inte.). Som idag. Annars hade vi bokstavligen avdunstat från gården och det vill vi inte riskera. Bättre blir det imorgon då det både ska bli svalare väder och vi ska äta lunch i skogen vid Mälarens strand.

Jag har ett grymt jobb.

Låten

På nationaldagen skrev jag om Andra Generationen ett band från Göteborg som gjort en egen variant av nationalsången. Provlyssna på Andra Generationens hemsida.

De har gjort en VM-låt också. Lyssnar man på den blir man lite gladare än man blev efter 0-0 igår.

en kulturkrockad lägenhet

Efter drygt en veckas vistelse hos Kenneth, denna vänliga och oerhört trevliga människa som upplät sitt vardagsrum åt mig och mina resväskor, är jag nu tillbaka på eget territorium.

I tisdags var jag här och hälsade på den familj från Iran som bott här när jag och David var i England. Oj så trevligt det var! Och lite skumt att ringa på hos sig själv och bli insläppt som gäst. Men efter ett par koppar iranskt te och några väldigt sockerdoppade mandlar kände jag mig som hemma. De visade runt i lägenheten och allt var helt och fint. Dottern hade lärt sig massa svenska under det här halvåret och berättade om allt de gjorde i skolan och de gav mig några iranska mynt och jag fick lära mig några ord på persiska. Precis när jag skulle tacka för mig, vid halv-tio tiden, och åka hem och sova bjöd de mig på mat! Jag ville inte vara oförskämd utan tackade glatt ja. Dessutom var jag ju hungrig :-) På bordet kom allehanda rätter och jag tittade noga på hur de andra gjorde så att jag inte skulle göra fel. Jättegott var det! När de kommer tillbaka till Sverige i höst ska vi få komma på riktig iransk middag. Undrar då vad det här räknades som....

Nästa krock var på toa. De använder inte papper i Iran. Det fanns en duschslang monterad på handfatskranen. Tänk vad man får uppleva.


Grattis Sverige

Jag vet inte riktigt säkert vad som hände den 6 juni för en herrans massa år sen men nåt bra var det nog. Och jag tycker det är trevligt med en nationaldag och en Svenska flaggans dag. Jag hoppas att den här dagen blir en folkfest, att vi är glada över det land vi bor i, att vi inser att vi har det bra här, riktigt riktigt bra. Jag tycker att dagen idag är ett jättebra tillfälle att tänka lite över vårt land, hur det ser ut och hur vi vill ha det. Vi ska inte sudda ut det som är svenskt, vi ska fortsätta prata svenska, fira våra traditioner och äta vår svenska husmanskost. Och sen ska vi bjuda in alla nya svenskar att bli delaktiga i det. Och så blandar vi. Ger och tar. Lär och lär ut. Precis som som gruppen Andra generationen gjorde på TV4 i morse. Den bästa version av den svenska nationalsången jag hört!

Själv ska jag fira med att tvätta, gå en promenad och besöka den iranska familj som just nu bor i vår lägenhet. Grattis Sverige.

tekniska problem

Igår hade jag tekniska problem. Det är irriterande. Men nu har jag löst det. Själv. Tjej som jag är och allt.

Det jag satt och tänkte på igår var det som hände mig i tunnelbanan på väg hem igår. En kvinna som skulle gå förbi mig för att komma till ett ledig säte LOG när jag flyttade mig lite så hon kom förbi. Kan ni tänka! Helt i motstridighet till den oskrivna lag som verkar råda bland kollektivtrafiksresenärer. Sen kom förklaringen. Hon var engelskspråkig turist.....

Men jag hade en liknande upplevelse i förra veckan. En kille satt kvar bredvid mig fast det fanns FLERA lediga fyrsäten i tunnelbanevagnen. Detta faktum förundrade mig och gjorde mig lite gladare för uppenbarligen är det inte mig det är fel på när alla hela tiden flyttar iväg. Man bara gör så. Så hopp finns, är nästa steg att kanske till och med säga hej till våra medresenärer?

Stockholm

Idag har jag promenerat i Stockholm. Jag gör inte det så ofta men det fina vädret och trevliga sällskapet uppmuntrade till att gå några tunnelbanestopp istället för att åka.

Jag har tänkt lite på Stockholm de sista dagarna. När jag kom dit i söndags kändes det väldigt roligt och faktiskt som att komma hem lite grann. Det var en ovan känsla. Men  bra.

Dessutom är Stockholm en jättefin sommarstad. Ser fram emot att upptäcka den i sommar. välkommen att följa med!