oumbärligt i Ur och skur

Idag har jag köpt en regnhatt! Hur bra som helst. Efter den här dagen i skogen fanns det inget att tveka på, en regnhatt är nödvändigt när man jobbar utomhus hela dagen.

Ser fram emot att prova den imorgon.

Vintern är här

Idag vaknade vi till en underbart vacker morgon med frost och några minusgrader och en näst intill spegelblank sjö. Så himla vackert.

Men nu är vi tillbaka i Stockholm.... Inte  lika vackert.

hosta och vinterdäck

Så kan man sammanfatta den här dagen. Hostar som vanligt när jag blir förkyld så nu har jag väldigt hes röst. Men det är inget mer. Knasigt. Ska det bli mer förkylt eller is this it? Helgen får utvisa.

På grund av detta magmuskeltränande som hostan ger har jag tillbringat två dagar hemma istället för att jaga barn på jobbet. Det har resulterat i väldigt få steg. Igår var det ingen räkning, att gå mellan sängen och soffan och ibland en sväng till köket var inte ens värt att sätta på sig mätaren för. Idag ligger jag i skrivandets stund 1648 steg. En bit kvar till 10000 om man säger så....

De sista 600 stegen samlades ihop under min tur till däckverkstan för att hämta och montera våra nya vinterdäck. Så nu minsann, nu längtar vi efter snö och gärna lite småhalt! :-)


English visitor

I am so happy to see that my friend Rachel have concquered the Swedish blog language and now posted me a reply! I will have to start to write in English once in a while from now on! Maybe I can run your Swedish course online Rach?

Hejdå!

nytt stegrekord

Efter fyra dagar med stegräknaren fastsatt i byxlinningen är jag nu på väg mot nytt stegrekord! I skrivandets stund, dvs med ett par timmar kvar på den här dagen, står mätaren på 11 077 steg.1752

1752 steg än så länge! Stegräknaren kom med posten idag. Jag testkörde den med de obligatoriska 100 stegen och nollställde sedan. Så antalet är räknat från ungefär kl 17. Med den här takten lär ju inte 10000 vara nåt problem!

Imorgon blir det räknat från första vakna stund!


Räkna steg

Nu har jag beställt en stegräknare. Enligt min vän Elin ska man gå minst 10 000 steg om dan för att ha hälsan i behåll. I söndags gick vi 16000 steg under en timmes promenad och en shopping/fikarunda i göteborg.  Jag undrar hur många jag går en vanlig dag på jobbet.

Funderar också på att sätta fast en på något av våra barn. Tänk, de måste gå hur många steg som helst!

Bakar i det tysta

I detta nu sitter jag och dricker te och äter en bit av en alldeles egenhändigt bakad äppelkaka. Den är resultatet av den gångna helgens synnerliga husliga aktiviteter som jag ägnat mig åt. Och jag inser att det är när jag gör såna saker som jag trivs allra bäst!

Äpplena är nämligen inköpta på äppelmarknad i lördags. 10 kg. I söndags skalade, klyftade, bakade och kokade jag så det stod härliga till. Och ändå finns det äpplen kvar... Men resultaten var det verkligen inget fel på.

Att koka äppelmos är väldigt enkelt. Här kommer då mitt recept:

1 ½ kg skalade och urkärnade äpplen i bitar
4 dl socker
1 dl vatten

Koka äpplena ihop med vattnet tills de har blivit mjuka. Tillsätt sockret. Koka upp igen och låt koka tills det ser ut som du vill ha det, ungefär 20 minuter. Mosa bitarna lite extra om du vill med en potatisstamp eller nåt liknande.

Häll upp i rena burkar och låt svalna. Frys in eller ät inom några dagar!

Tack till Erik som inspirerade till det här inlägget. Hoppas detta visar att jag myser och bakar och stökar ofta fortfarande! :-)


Kärleken

Oj. Inspirationen har varit som bortblåst. Jag tänkte lägga ner bloggen ett tag. Men kanske inte riktigt än. Får se.

Men idag vill jag delge er min stora glädje och lycka över att få dela livet med en människa som gör allt för att förstå mig, att stötta mig och stå ut med mig även de dagar då jag är på värdelöst humör och allt är dystert. Jag är lyckligt lottad. Kärleken gör mig stark igen.