den som väntar på nåt gott...
Idag har vi ätit scones! Jag gjorde små bullar så att det dels skulle bli fler och dels för att det skulle gå fort och lätt att grädda. 12 stycken blev det, 3 var. Perfekt.
Sconsen avnjöts med marmelad och clotted cream. Den bästa kombinationen! Vi delade dem med en gaffel eftersom jag hört eller läst någonstans att dela med kniv bara gör sconsen ihoptryckta och inte så där spröda och goda som de ska vara. Funkade fint!
Scones
4 dl vetemjöl
½ tsk salt
2 tsk bakpulver
50 g smör
1 ½ dl mjölk
Blanda de torra ingredienserna, smula i smöret och i med mjölken. Gör så stora eller små bullar som du vill ha.
Grädda i 250 grader i ungefär 10 minuter.
Sconsen avnjöts med marmelad och clotted cream. Den bästa kombinationen! Vi delade dem med en gaffel eftersom jag hört eller läst någonstans att dela med kniv bara gör sconsen ihoptryckta och inte så där spröda och goda som de ska vara. Funkade fint!
Scones
4 dl vetemjöl
½ tsk salt
2 tsk bakpulver
50 g smör
1 ½ dl mjölk
Blanda de torra ingredienserna, smula i smöret och i med mjölken. Gör så stora eller små bullar som du vill ha.
Grädda i 250 grader i ungefär 10 minuter.
Kommentarer
Trackback